کتاب‌ها نحوه رشد مغز کودکان را تغییر می‌دهند

9

کسی نیست که نداند کتاب و وسایل آموزشی، می‌توانند کودکان را باهوش‌تر کنند، اما مطابق تحقیق جدیدی که نتابج در آن نشست سالانه جامعه دانشمندان علوم اعصاب منتشر شد، کتاب‌ها می‌توانند نحوه رشد مغز را هم تغییر بدهند.

قشر مغز، لایه سطحی چین خورده مغز است که اعمال مغزی سطح بالا را انجام می‌دهد، مطالعاتی که تا حالا روی دوقلوهای همسان و ناهمسان انجام شده‌اند، نشان داده‌اند که ژن روی نحوه تکامل قشر مغز تأثیر می‌گذارد، اما ما تا به حال اطلاع نداشتیم که تجارب ما در سال‌های اول زندگی تا چه میزان روی نحوه رشد قشر مغز تأثیر می‌گذارند.

بک دانشمند علوم اعصاب به نام مارتا فرح از دانشگاه پنسیلوانیا همراه همکارانش، تحقیقی در این مورد ترتیب داد. او 64 کودک از خانواده‌های کم‌درآمد را انتخاب کرد و آنها را زمان تولد تا بلوغ مورد بررسی قرار داد. در این مدت آنها از خانه‌های این کودکان بازدید می‌کردند تا شرایط محیطی مؤثر بر اطفال را مورد ارزیابی قرار دهند. آنها به چیزهایی مثل تعداد کتاب‌ها و وسایل آموزشی در خانه‌ها و همچنین میزان حمایت و دلگرمی مثبتی که کودکان از والدینشان دریافت می‌کردند، توجه کردند.

کودک و کتاب

10 سال بعد از آخرین بازدید، آنها با دستگاه MRI مغز کودکان را بررسی کردند و متوجه شدند که میزان تحریکات ذهنی که کودکان در خانه در 4 سالگی دریافت می‌کنند، می‌تواند پیشبینی‌کننده ضخامت قشر مغز در دو ناحیه مغز، در سن بلوغ باشد. هر چقدر میزان تحریکات بیشتر باشد، ضخامت قشر مغز هم «کمتر» می‌شود. یکی از ناحیه‌ای که ضخامت آن کمتر می‌شد، شیار گیجگاهی تحتانی بود که کارهای دیداری پیشرفته‌ای مثل تشخیص کلمات را انجام می‌دهد.

بر اساس همین تحقیق مشخص شد که شرایط محیطی در 8 سالگی به مراتب تأثیر کمتری روی رشد مغز می‌گذارند.

در حین تکامل مغز، سیناپس‌های یا ارتباطات نورونی ایجاد می‌شود، در فرایندی که اصطلاحا به آن هرس سیناپسی گفته می‌شود، این فرایند سیناپس‌زایی محدود می‌شود و قشر مغزی کم‌ضخامت‌تر، اما کاراتر از نظر قدرت پردازش ایجاد می‌شود. هر چه میزان تحریکات ذهنی در کوکی بیتر باشد، این هرس بهتر انجام می‌شود.

کودک و کتاب

به این ترتیب، از این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که باید توجه زیادی روی نحوه آموزش کودکان سال‌های اول زندگی و به خصوص در سن و سال حول و حوش 4 سالگی داشت.

منابع: wired و sciencemag


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس های هوایی تام هگن از باغ های زیتون اسپانیا – الگوهای زیبای مواج و سنت‌های قدیمی

به مدت هزاران سال، اسپانیا به دلیل آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های طولانی و گرم و دمای معتدل زمستانی، در تولید زیتون پیشرو بوده است. میوه‌های زیتون که در آب نمک نگهداری می‌شوند و یا آسیاب می‌شوند تا روغن‌های طبیعی از آنها استخراج شوند،…

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…

نمونه‌هایی از تغییر دکوراسیون‌های زیبا و اقتصادی

بعضی از تغییر دکوراسیون‌ها بسیار زمان‌بر و پرهزینه هستند، اما برخی هم بسیار اقتصادی و مختصیر و مفید هستند، با این همه تغییر زیادی در روحیه ما و زیبایی خانه‌مان ایجاد می‌کنند.این تغییر دکوراسیون‌ها ممکن است برایتان جالب باشند:…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    برای یک تحقیق که شاید تاثیر مستقیم و زیادی نداشته باشه بیش از 10 سال وقت گذاشتند! در صورتی که آدم های کوته‌فکری توی این کشور از مفیدترین تحقیقات علمی “جلوگیری” میکنند!!!

  2. شهاب الدین می گوید

    دست شما درد نکنه. اینجور مطالب خیلی می‌چسبه. بازم بذارید. بیشتر از قبل تا هم جبران این یه هفته بشه هم خوراک من جور شه. خیلی ممنون.

  3. عارف می گوید

    موضوعات راجع به مغز، حافظه، یادگیری و قدرت های إعجاب آور بدن انسان همیشه برام جالب بوده لطفا از این دست مطالب بیشتر قرار بدید

  4. sm می گوید

    الان دقیق یادم نیست وی یک نفر قبلا نقل به مضمون گفته بود که همهٔ یک کشور برای شما، مهدکودکاش برا من.

  5. شهین می گوید

    خیلی جالب بود. ممنونم

  6. احمدک می گوید

    سلام اقای دکتر بازی کامپیوتری چی ؟ ماتیغمان نمیبره ازخواب بیدار میشه میشینه پاکامپیوتر تاوقت خواب یعنی 12 و1 شب .بسلامت یه ماه دیگه 4سالش تمومه میره 5سالگی رو شروع کنه. نمیدانم چکنم همه نصیحت میکنن ولی عمرن نمیتونم تشرش بزنم .اگر شد راهنمایی مقاله ای چیزی . خلاصه راهی جلو نشونمون بده .مریض بودم مریض تر شدم .

  7. patriot می گوید

    ممنون از مطلب خوبتون.ولی چرا منبع رو ذکر نکردین؟

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      اگر مطلب را تا انتها می‌خواندید، متوجه می‌شدید که منبع ذکر شده.

  8. کودک سیتی می گوید

    سلام
    مقاله بسیار جالب و در خور توجهی بود
    کاش والدین همان قدر که به خوراک و لباس بچه ها اهمیت می دهند؛ به رشد ذهنی و عاطفی کودکان نیز اهمیت بدهند
    با تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.