راهنمای تشخیصی اختلال یادگیری LD

راهنمای تشخیصی اختلال یادگیری LD

مطالب مرتبط:

تشخیص و درمان اختلال یادگیری ( کلیک کنید )

درمان اختلال یادگیری با لورتا نوروفیدبک (کلیک کنید)

تست هوش و انواع تست هوشی (کلیک کنید)


اختلال یادگیری L.D ( Learning Disorder )

اختلال یادگیری یعنی رشد ناکافی مهارت های خاص تحصیلی که علت بروز آن بیماریهای جسمی با عصبی نباشد. این کودکان علی رغم هوش طبیعی در یک یا چند حوزه درسی مشکل دارند و توانایی های آنها در خواندن، نوشتن و یا ریاضیات به طور قابل توجهی کمتر از سطح توانایی های عمومی کودک است.


 شیوع اختلال یادگیری:

حدود 5 تا 10 درصد کودکان سنین مدرسه درگیر ناتوانایی های یادگیری می باشند. اختلال یادگیری در پسران شایع تر از دختران است، این نسبت در پسران سه برابر دختران و گاهی پنج برابر است.


انواع اختلال یادگیری:

  • اختلال خواندن
  • اختلال نوشتن ( دیکته )
  • اختلال ریاضی

اختلالات یادگیری در یک نگاه:

اختلال خواندن اغلب با مشکلاتی در صحیح خوانی، رمزگشایی، سرعت و دقت در خواندن و درک مطلب توصیف می شود.

اختلال نوشتن اغلب با مشکلاتی در هجی کردن صحیح کلمات ( بخش کردن کلمه) و دیکته و استفاده از دستور زبان ( گرامر) همراه است.

اختلال ریاضی اغلب با مشکلاتی در استدلال و محاسبات ریاضی و مهارت های پایه ای ریاضی همراه است.

به صورت کلی اختلالات یادگیری غالبا با مشکلاتی در پردازش شنیداری و پردازش دیداری در کودک همراه است وغالبا ریشه نورولوژیک و ژنتیک دارند و این مشکل با کمک و حمایت های درمانی بهبود می یابند ولی در صورت درمان نشدن در تمام طول زندگی باقی می ماند و فرد را درگیر خواهند کرد.


علایم و نشانه ها:

نشانه های عنوان شده در ذیل در صورت مداومت می توانند نشانه های هشداردهنده برای اختلال یادگیری باشند:








اختلالات همراه با اختلال یادگیری :

تقریبا 25 % کودکان اختلال یادگیری به طور همزمان دچار اختلال کم توجهی / بیش فعالی هستند. همچنین انواع اختلالات یادگیری با هم همپوشانی دارند به عبارتی کودکی که اختلال دیکته دارد می تواند اختلال خواندن نیز داشته باشد، دیگر اختلالات شامل اختلال زبان بیانی –دریافتی ( یعنی مطلب خوانده شده درک نمی شود و یا بلعکس )، اختلال رشد هماهنگی حرکتی و اختلال سلوک ( اختلالات رفتاری ) می باشد.


تشخیص:

به منظور تشخیص اختلالات یادگیری ابتدا اجرای آزمون هوش الزامی است سپس با استفاده از آزمونهای دیگر و بررسی سوابق تحصیلی کودک نقاط قوت و ضعف او در زمینه های مختلف مشخص شده و پس از آن برنامه درمان با توجه به نقاط قوت و ضعف شروع خواهد شد که مرکز توانبخشی وصال جهت کودکان دچار اختلال یادگیری پکیج خاصی را طراحی نموده از جمله حواس دیداری، شنیداری و حرکتی، ضعف یادگیری و... مورد ارزیابی قرار می گیرد. در مرکز توانبخشی وصال ارزیابی کامل از نحوه عملکرد کودک انجام می پذیرد و با توجه به ضعف ها و سبک یادگیری کودک برنامه های درمانی برای او تدوین خواهد شد.


مطلب کامل بخش تشخیص و درمان اختلال یادگیری ( کلیک نمایید )


درمان:

درمان های پیشنهادی برای اختلالات یادگیری با توجه به نقاط ضعف و قوت کودک مشخص می گردد و با توجه به نوع اختلال کودک برنامه حمایتی و آموزشی متناسب با سبک یادگیری انجام می پذیرد.

مرکز توانبخشی وصال پکیج درمانی خاص جهت اینگونه کودکان را با تمامی امکانات موجود روز دنیا طراحی نموده که جهت اطلاع از این پکیج می توانید با مرکز توانبخشی وصال تماس حاصل فرمایید.


ارتباط با ما


    


بازگشت